Összefogás a gyulai idegenforgalom növeléséért

A megállapodást hat nagyszálloda és a kisebb szálláshelyeket és panziókat képviselő Gyulai Idegenforgalmi Egyesület képviseletében írta alá a társaság – mondta el Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek. Hozzátette: a megállapodás része a gyulai idegenforgalom élénkítése érdekében az idegenforgalmi szereplők érdekeit összehangoló munkának, ami a Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) munkaszervezete a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. feladata.
A megállapodás értelmében a szállásadók február 22-től egy éven keresztül ingyen fürdőjegyet adnak a vendégeiknek, amennyiben a szezonon kívüli időszakban üdülnek Gyulán. A szállásadók és a Várfürdő egyforma, csaknem ötven-ötven százalék arányban biztosítják a kedvezményt, a szálláshelyek a jegyár ötven százalékát kifizetik a Várfürdőnek.
Tavaly augusztustól két hónapon át működött hasonló rendszer a városban, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. összesen 22.318 kedvezményes fürdőbelépőt vásárolt a Gyulai Várfürdőtől. Az akcióban részt vevő szálláshelyeken átlagosan 67 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a szállásadók előzetes üzleti terveivel összehasonlítva.
A Tourinform Iroda vendégforgalmi adatai alapján a kísérleti akció időszakában 52 százalékkal több turista látogatott el az irodába, mint az előző évben, és 15- 20 százalékkal nőtt a város idegenforgalmi adóbevétele. Az akció ideje alatt több új szállásadó regisztráltatta magát helyi adózóként, hogy a kedvezményeket igénybe tudja venni.
Az értékesített hetvenezer jegy a fürdő éves forgalmának 14-15 százalékát teszi ki. A várfürdőben 2011-ben 470 ezer belépőt adtak el a jegypénztárak adatai alapján.
A várfürdő vezetése és a tulajdonos önkormányzat a kedvezménytől 2013-ban a látogatói kör további növekedését és az árbevétel bővülését várja – mondta Boros László, a fürdő igazgatója.

 

MTI

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.