Joulupukki Budapesten – Égi szánnal érkezett a Finn Mikulás

A finn Mikulást magyarországi tartózkodásának első pillanatától gyerekek hada veszi körül. Így történt ez a mostani, sorban a hatodik látogatásakor is. Ez alkalommal vecsési óvodások és a Csodalámpa Alapítvány kis betegei örülhettek együtt a beteljesült kívánságnak. Sok gyermek közülük, látva a híradásokban a Mikulás repülőgéppel való érkezését, már tavaly kívánta, hogy egyszer személyesen is találkozhasson a nagyszakállúval. A reptéri kalandokat követően, az ajándékok kiosztására az Airport Hotel Budapestben került sor, ahol a csillogó szemű gyereksereg a Malév és partnerei – az Airport Shuttle Minibusz, a Mondial Biztosító, és a Le Meridien Hotel – jóvoltából ajándékcsomagot vehettek át a Mikulástól. A gyerekek versekkel, dalokkal, színes rajzokkal hálálták meg Joulupukki ajándékait.

A repülőtéri fogadtatás után mától megkezdődik a nagyszakállú sűrű magyarországi programja, melynek keretében számos vidéki helyszínen hallgatja meg és teljesíti a magyar gyerekek kívánságait. A Mikulással találkozhatnak Rovaniemi testvérvárosának, Veszprémnek kis lakói, a vörös iszap károsult területeken és a fóti gyermekotthon gondozásában élő gyerekek, valamint az idén is ellátogat a Mikulásgyárba és a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárba is.

Finnagora: ablak Finnországra

A Finnagora finn kulturális, tudományos és gazdasági központ Magyarországon. Célja megismertetni a kortárs finn művészetet, valamint a finn tudományos, oktatási és üzleti életet. A Finnagora elősegíti Finnország és Magyarország közötti kölcsönös kapcsolatok fejlesztését és hálózatok kiépítését. A Mikulás magyarországi tartózkodását a Malév, a Finnagora, Rovaniemi városa, a Le Méridien szálloda és az AutoNexus Kft. támogatja.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.