Négy csillagos business hotel és konferenciaközpont épül Kecskeméten EU-s támogatással

A négyszintes, 136 szobás hotel 2013 tavaszára készül el. Az 1,8 milliárd forintba kerülő beruházás 450 millió forint EU-s támogatást kapott. A hotel a KÉSZ Ipari Park Kft. kecskeméti irodaházának szerkezetig visszabontásával és bővítésével épül meg.

Four Points by Sheraton Kecskemét elnevezésű hotel a Starwood Hotels & Resorts Worldwide szállodalánc tagja lesz. A 161 szállodát számláló Four Points by Sheraton a Starwood szállodalánc harmadik legnagyobb márkája. Világszerte 25 országban – ebből 8 európai – található ehhez a márkához tartozó létesítmény. A Four Points by Sheraton a Starwood olyan specializált hotelmárkája, amely kifejezetten business szállodákat foglal magában.

Az 546 millió forintba kerülő konferenciaközpont 273 millió forint EU-s támogatást kapott. A háromszintes épület csatlakozik a hotelhez.

Laskai Ildikó, a KÉSZ Ipari Park Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezető igazgatója szerint a létesítmény kiemelt gazdasági pozíciót fog biztosítani Kecskemétnek és Bács-Kiskun megyének.

Zombor Gábor (Fidesz), Kecskemét polgármestere emlékeztetett arra, hogy a város és a KÉSZ csoport régóta jó kapcsolatban áll egymással. A gazdasági társaság kiemelt adózója a városnak.

Hangsúlyozta: a beruházás stratégiai szempontból illeszkedik a város idegenforgalmi fejlesztéseihez.

Zombor Gábor reményét fejezte ki, hogy a business hotel és a konferenciaközpont felépülése után javulni fog Kecskemét idegenforgalmi mutatója, hosszabb időt töltenek majd a turisták és az üzletemberek a városban.

Figyelemre méltónak nevezte, hogy a gazdasági válság kitörése után indultak el Kecskeméten jelentős beruházások.

Zombor Gábor elmondta: az épülő business hotel közelében hamarosan befejeződik a versenyuszodát is magába foglaló komplexum építése, valamint egy újabb hotel építése is megkezdődik.

A KÉSZ több mint negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését, mára már holdingként működik, amely a környező országokat is beleértve 1300 főnél több munkavállalót foglalkoztat, árbevétele 2010-ben elérte a 70 milliárd forintot.

 

Gépnarancs

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.