Nagy visszatérés: Újra Ferihegyen a Ryanair!

Az első Ryanair járat 2012. március végétől indul Ferihegyről. Londonba heti négyszer, a többi desztinációra hetente kétszer üzemeltet majd járatokat a Ryanair – jelentette be maga Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója Budapesten, piros Magyarország címeres pólóban (lásd fotónkat alább).

Az elmúlt másfél évben folytatott tárgyalásokat a Ryanair a Budapest Aiporttal, aminek eredménye a Ryanair visszatérése. A Magyar Turizmus Zrt. szerint az ismét beinduló járatok 200 ezer vendégéjszakát jelenthetnek majd évente a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek számára. A Ryanair megjelenése 200 új munkahelyet hoz létre a Magyarországon.

Az ultra low-cost légitársaság egyúttal bejelentett egy villámakciót is, amelynek keretében január 26-a, csütörtök éjfélig, 9.99 Euróért lehet foglalni a cég februárban, március elején közlekedő járataira.

A Ryanair, dublini központú, úgynevezett ultra low-cost üzleti modellben működő légitársaság 2007-ben jelent meg először Ferihegyen. A lendületes kezdést követően 7 járat üzemelt Budapestről, azonban a légitársaság által kínált desztinációk számát később csökkentették és időszakosan felfüggesztették egyes járataik üzemeltetését. Annak ellenére, hogy a megmaradt négy járat (Bristol, East Midlands, Glasgow-Prestwick, Dublin) rendkívül jó mutatókkal üzemelt, a Ryanair 2010. október végén a magas repülőtéri díjakra hivatkozva kivonult Ferihegyről.

AIRportal.hu

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.