Debreceni Virágkarnevál

A Debreceni Virágkarnevál Debrecen legismertebb, Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, amely az utóbbi években egy teljes hetet felölelő rendezvénysorozattá nőtte ki magát. A négy évtized alatt országos és nemzetközi viszonylatban is elismertté vált. 2009-ben a Speciális Fesztiválok kategóriájában kiváló fesztivál minősítést kapott. Ez az ünnep városunk legnépszerűbb turisztikai eseménye ahová a világ majdnem minden tájáról érkeznek fellépők és látogatók is.

 

virágkocsi érkezett meg Pécs városába, kapcsolódva az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz. 2011-ben Cegléd városában vendégeskedtünk. Városunk visszatérő, állandó rendezvényével méltóképp emlékezik meg az államalapítás ünnepéről és Szent István király szentté avatásának évfordulójáról. 2011. év különlegesen fontos a város számára, hiszen 650 évvel ezelőtt 1361-ben, I. (Nagy) Lajos Anjou király idején szerzett mezővárosi rangot, s ezzel a bíráskodás és az önkormányzatiság jogát. Ez a jeles évforduló a karneváli programsorozatban is kiemelt jelentőséget kap. Más érdekességek is színesítik a karnevált. A rendezvény napjai egy-egy virágnevet viselnek, de a mostani karnevállal búcsúztatjuk el a Nagyerdei Stadiont is, melynek újjáépítése az eseménysorozat után kezdődhet el. Augusztus 15. és 21. között

Debrecen utcáin számos program várja az idelátogatókat; hazai művészek, egyedi produkciók gondoskodnak a remek hangulatról.

Jó szórakozást kívánunk!

 

bővebb információ:  http://debreceniviragkarneval.hu

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.