Világszerte a legszebb éjszakai városképek

Toronto, Kanada

Kanada legszebb városa, a gyönyörű kikötőjével és nyüzsgő belvárosi központjával. Első pillantásra a leglátványosabb része a torontói városképnek a CN torony. A CN torony 553 méter magasan nyúlik az égbe. A torony nemesen a város felett csúcsosodik és körülötte mintegy 2000 épület 90 méter feletti magassággal büszkélkedik.

 

Rio de Janeiro, Brazília

Bár a város látképében csak néhány felhőkarcoló díszeleg, de a gyönyörű természeti háttérnek köszönhetően Rio de Janeiro panorámaképe egyszerűen lenyűgöző. A város, a hegyekkel és a hatalmas megváltó Krisztus szoborral, minden szögből festői látványt nyújt, de a Copacabana strandról mutatja legszebb arcát e fantasztikus város.

 

Shanghai, Kína

Kína legnagyobb városa közel 20 millió lakossal valóban figyelemre méltó. Az ikonikus Shanghai, a 19. században gyors növekvésen ment keresztül. Az egyik legfontosabb üzleti központtá fejlődött Ázsiában. 2004 végén Shanghai 6700 épülettel büszkélkedhetett, melyeknek nagy része meghaladja a 200 méteres magasságot, köztük a World Financial 101 emeletes épületével (492 m magas).

 

Sydney, Ausztrália

Lehetséges, hogy nem a legmagasabb és legsűrűbb város, de magától értetődik, hogy Sydney az egyik legismertebb a világon. Ausztrália legnagyobb városa, ahol a világhírű kikötő, öblökkel díszített partján, a legendás Harbour Bridge és az Operaház ül. Sydney városközpontjában 8 épület magassága haladja meg a 200 métert.

 

Tokió, Japán

Lenyűgöző a lélegzetelállítóan nagy Tokió, mely a világ legnagyobb metropolisza. Népessége körülbelül 30 millió főből áll. A városképet , számos egyedi jellemző különbözteti meg a többi városétól. Itt 18 épület magassága haladja meg a 200 méter feletti szintet, köztük a Tokió torony, mely kiemelkedik a panorámában. Az egész várost a modern építészet jellemzi, mivel a földrengéseknek köszönhetően lassan a történelmi épületeit mind elveszítette.

 

Frankfurt, Németország

Frankfurt az egyetlen német város, mely jelentős számú magas épülettel rendelkezik. Bár az épületek sokkal kisebbek, mint más neves városban, a képeken Frankfurt felhőkarcolói összképben mutatnak egyedülálló panorámát.

 

New York, USA

New York büszkélkedhet a legtöbb 200 métert meghaladó felhőkarcolóval. Összesen 48 épülete van e magasság feletti méretben. Az ikonikus 102 emelet magas Empire State Building volt a legmagasabb felhőkarcoló,míg ezt 1973-ban meghaladta a World Trade Center, de a tragikus esemény (2001 szeptember 11) után ismét az Empire State Building lett a város legmagasabb épülete.

A 2011 szeptember 11.-én mutatott látkép, a két fénycsóva a World Trade Centert szimbolizálja:

 

Folyt. köv…

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.