Újdonságokkal jön a 7. Torkos Csütörtök! 2012. február 23.

További újdonság, hogy idén nemcsak éttermek és más vendéglátóipari egységek, hanem kereskedelmi szálláshelyek is csatlakozhatnak a Torkos Csütörtök akcióhoz, kedvezményes, úgynevezett „Torkos csomagok” kialakításával, amelyeket a „torkos vendégek” éttermi számlájuk vagy az éttermekben található szórólap felmutatásával vehetnek majd igénybe február 23-át követően.
Az országos népszerűségnek örvendő akcióban évről évre mintegy 200 ezer vendég vesz részt, 1200-nál is több hazai étteremben.
HOGYAN CSATLAKOZHATNAK… ?
… az éttermek és más vendéglátóipari egységek
A csatlakozási feltételek nem változtak a korábbi évekhez képest.
Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, akik vállalják, hogy 2012. február 23-án egész nap – teljes nyitva tartási idejük alatt – ’a la carte’ kínálatukból 50%-os kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is) fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az ÉTEL- ÉS ITALFOGYASZTÁSRA együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50%-os kedvezmény! Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen 2011-ben jogos panasz merült fel, a 2012-es évre nem tudja fogadni a Magyar Turizmus Zrt.
A csatlakozó szolgáltató vállalja azt is, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti, és az MT Zrt. számára visszaküldi. Az eredményeket a Magyar Turizmus Zrt. az akcióban résztvevők számára eljuttatja.
Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek egészen 2012. február 20-án 10 óráig jelentkezhetnek a www.torkoscsutortok.hu honlapon található regisztrációs űrlap kitöltésével. A regisztrált vendéglátóhelyeket, a Torkos Csütörtök www.torkoscsutortok.hu hivatalos honlapja mellett az MT Zrt. az idei évben is népszerűsíti különböző médiafelületein.
A Magyar Turizmus Zrt. 2012-ben is együttműködik a METRO Kereskedelmi Kft.-vel, amelynek eredményeképpen a csatlakozó vendéglátóhelyek idén is kedvezményben részesülnek a METRO áruházakban. A nemzeti turisztikai marketingszervezet az akció sikere érdekében további nagykereskedések és éttermi beszállítók részére is felhívást tett közzé, hogy a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek kedvezményekben részesülhessenek a Torkos Csütörtököt megelőző napokban. A METRO áruházakban igénybe vehető kedvezmény feltételeiről, valamint a további csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről szintén a www.torkoscsutortok.hu honlapon lehet tájékozódni.
További információ az etterem@torkoscsutortok.hu vagy a torkos@itthon.hu email címen.
… a kereskedelmi szálláshelyek
A Torkos Csütörtök keretében 2012-ben az MT Zrt. új, kapcsolódó akciót hirdet, amelynek célja a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmának növelése. A kezdeményezéshez mindazon kereskedelmi szálláshelyek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtök keretében kiadott éttermi számlával vagy az éttermekbe az MT Zrt. által kiküldött szórólappal rendelkező vendégek számára minimum 20%-os kedvezményt vagy hasonló értékben két ajándékszolgáltatást magába foglaló „Torkos” csomagot kínálnak. Az akcióban részt vevő kereskedelmi szálláshelyek a megjelölt kedvezményes csomagot a szabadkapacitás függvényében biztosítják. A kedvezményes szálláscsomagok érvényessége a Torkos Csütörtököt követően, az év során bármikor minimum három hét, de a szálláshely-szolgáltatók döntése alapján ennél több is lehet.
A kereskedelmi szálláshelyek a linkre kattintva letölthető adatlap kitöltésével díjmentesen jelentkezhetnek a kampányra 2012. február 23-án 10 óráig. A csatlakozott szálláshely-szolgáltatók csomagajánlatait az MT Zrt. megjeleníti a www.itthon.hu honlapon, illetve a szállás-akciót népszerűsíti a Torkos Csütörtök www.torkoscsutortok.hu honlapján, a társaság médiafelületein, valamint az akcióban részt vevő éttermeknek kiküldött szórólapokon is.
A csatlakozni kívánó szálláshely-szolgáltatók vállalják, hogy részt vesznek az MT Zrt. által kiküldött kérdőíves felmérésben is.
Az adatlap letöltésével vagy kitöltésével kapcsolatos technikai jellegű kérdés esetén további információért a neta@itthon.hu email címre írhatnak. Egyéb, szakmai jellegű kérdés esetén pedig a 488-8747-es telefonszámot hívhatják vagy a torkos@itthon.hu e-mail címre írhatnak.
… a torkoskodni kívánó vendégek?
A torkoskodni kívánó vendégeknek egyelőre nincs más dolguk, mint folyamatosan böngészni az akció hivatalos honlapját a www.torkoscsutortok.hu oldalt, ahol folyamatosan frissítik a csatlakozott éttermek listáját, sőt február 1-től már az interneten is lehetőség nyílik az asztalfoglalásra. Az érdeklődők a Torkos Csütörtök hivatalos portáljáról is elérhetik az MT Zrt. www.itthon.hu oldalát, ahol a „Torkos csomagok” között lehet majd böngészni a későbbiekben, és az „utazási éhséget” csillapítani a kedvezményes ajánlatok kiválasztásával.
TORKOS CSÜTÖRTÖK: SIKERESEN FELELEVENÍTETT NÉPSZOKÁS
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző “regélő hétfő” vagy a “farsang farkát” jelölő három jeles nap, a húshagyókedd, a hamvazószerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretné a Magyar Turizmus Zrt. ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás “kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

A 2011. évi Torkos Csütörtök akció legfontosabb eredményei
Mintegy 200 ezer vendég torkoskodott 1200-nál is több hazai étteremben.
Átlagosan 164 torkoskodót fogadtak az éttermek, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek.
Az éttermek 41,6%-a számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 44,0%-a számára kedvezőbben alakultak ezen a napon.
A vendégek többsége – 85,9%-a – az étterembe érkezéskor már tudott az akcióról.
A fogyasztói visszajelzések, amelyekről az éttermek negyede számolt be, döntően pozitívak voltak.
100-ból 73 részt vevő étterem vidéki volt.

Torkos Csütörtök: sikeres védjegy
A Magyar Turizmus Zrt. 2009. április 7-től kizárólagos jogosultja a Magyar Szabadalmi Hivatal által 198 609-es számon lajstromozott Torkos Csütörtök védjegynek, így a jövőben a szóösszetételt csak azon éttermek használhatják, amelyek regisztrált résztvevői a Magyar Turizmus Zrt. akciójának.
A Torkos Csütörtök továbbra is az MT Zrt. akciójaként jelenik meg, de a komoly éttermi és felhasználói adatbázissal is rendelkező Netpincér az akció honlapjának elkészítésével, a teljes adminisztráció, valamint a honlapon keresztül az asztalfoglalások, illetve az utólagos panaszkezelés lebonyolításával, és saját felületeiken történő kommunikációval hozzájárul a kampány még nagyobb sikeréhez.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.