Új néven működik tovább a főváros turisztikai marketingszervezete

A tájékoztatás szerint a név előrevetíti annak az elképzelésnek a megvalósulását, miszerint a budapesti önkormányzatok és vállalkozások összefogásán alapuló Turisztikai Desztináció Menedzsmentet (TDM) a főváros már egyik meglévő, hasonló funkciókat ellátó cégével kívánja megvalósítani.
Molnár József elmondta, július 25-től – egyelőre kísérleti jelleggel – ingyenes turistabusz-parkoló üzemel a Műcsarnoknál, a Fővárosi Önkormányzat és cégei összefogásának köszönhetően. Emlékeztetett, már korábban is többször felvetődött turistabuszok parkolásának “áldatlan helyzetére” több lépésben kínálnak megoldást az illetékes szervezetek.
Az első lépés, egy, az egyik legnépszerűbb turistabusz-megállási ponton létesített buszparkoló, amelyet a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a Parking Kft. a Fővárosi Közterület-felügyelet bevonásával valósított meg az Olof Palme sétány, a Műcsarnok sé a Dózsa György út közötti területen. Hozzátette: ez a terület biztonságos, kényelmes várakozást biztosít a turistabuszok számára.
Elmondta: a parkoló egyelőre kísérleti jelleggel, ideiglenesen nyitja meg kapuit, ezalatt az idő alatt a Parking Kft. munkatársai felmérik a lehetőségeket és az igényeket, amelyek segítségével kialakítják a végső rendszert.
Az ideiglenes parkolóban hetente 800-1.100 busz fordult meg.
Az ügyvezető szerint jövőre a városban legalább 2-3 helyen alakíthatnak még ki ehhez hasonló parkolókat.
Molnár József elmondta: a Budapesti Karácsonyi Vásárt az idén először a BTDM szervezi és bonyolítja le. A vásárra kerülő népművész és kézműves termékek kiválasztása a Hagyományok Háza, a Magyar Kézműves Szövetség és “A Magyar Kézművességért” Alapítvány szakmai javaslattételével történt.
Az idén, a Közterület-felügyelőség szigorított előírása értelmében a téren legalább 10 faházzal lesz kevesebb, ami 40 stand kiesését jelenti.

 

MTI

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.