Nőtt a siófoki Galerius fürdő forgalma

A fürdők üzemeltetése az önkormányzatok számára többségében kockázatos, ráfizetéses feladat, Baráth István szerint mégis nagyon jó döntést hozott a balatoni üdülőrégió legnagyobb településének számító siófoki önkormányzat, amikor támogatta egy szezonhosszabbító fürdő megépítését, két közeli termál-kutat is vásárolva a gyógyvíz biztosításához.
A Galerius forgalmának nagy részét tavaly is a belföldi vendégek adták, a külföldiek aránya 20 százalék alatt maradt. Látogatottsága a nyári hónapokban és az iskolai szünetek idején volt a legnagyobb. A létesítmény fontos szerepe, hogy a nyári szezonban programlehetőséget kínáljon azokon a napokon is, amikor a turisták a rossz időjárás miatt nem tudnak fürdeni a Balatonban. Ezen túlmenően egész évben turisztikai vonzerőt jelent, hozzájárulva a város idegenforgalmának fellendítéséhez.
A Siófok Holdinghoz tartozó Siótour Kft. által üzemeltetett Galerius néhány veszteséges év után ma már önfenntartó, önkormányzati támogatás nélkül képes üzemelni, amellett, hogy évente több mint 20 millió forintnyi bérleti díjat fizet az önkormányzat kasszájába.

 

MTI

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.