Különleges mini planetek bármilyen fotóból egy magyar online applikáció segítségével

Piacvezető alkalmazásokat megszégyenítő applikációt alkotott az esztergomi székhelyű GNSoft Kft. Az oaPIX online grafikus applikáció 300 effektet és szűrőt tartalmaz, ami egy valóságos effekt-arzenál.

Mi ebből az effekt-tengerből egy különleges effektet választottunk ki cikkünk témájaként, aminek a neve PolarCoord. Ha már magazinunk neve Föld körül, mi is lenne testhezállóbb, mint ez az effekt, ugyanis segítségével bármelyik fotóból ún. mini planet-ek alkothatók, melyek a 360 fokos fotókra hajaznak, ám semmilyen különleges kamerára nem lesz szükséged, kizárólag az oaPIX-re a böngésződben és a saját, hagyományos fotódra. A PolarCoord effekt csak desktop gépes böngészőben található meg, mobil vagy tabletes böngészőben futó oaPIX-ben nem.

Ha idekattintasz, az oaPIX demó képére egyből alkalmazásra is kerül a PolarCoord effekt.

Az alábbi három képhez szükséges negatív zoom-ot állítani a Nagyítás paraméteren, hogy a teljes planet látható legyen.

 

A “kép alja” paraméter “inner” állásban, mintha felülről fotóznánk 360 fokban

 

A “kép alja” paraméter “outer” állásban, mintha alulról fotóznánk 360 fokban

 

Mint a legtöbb oaPIX effekt, számos paraméter beállítható, mégis a legtöbbet használt, illetve “legjobb” kombináció egy kattintással is előhívható, így egykattintásos effektként is használhatók. Az alábbi, igazán különleges kép a Szféra típusa paraméterrel csalható elő.

A “Szféra típusa” paraméter “4” állásban

 

De hogy ne legyen elég a jóból, ha az irányt “polar->rect” állásba kapcsolod, akár igazi 360 fokos képekből is használható “kiterített” képet kapsz. Hihetetlen, hogy mindez akármelyik desktop böngészőben véghezvihető pár kattintással.

Az eredeti 360 fokos panoráma kép (forrás: pinterest)

 

A “kiterített” változat

 

 

Az eredeti 360 fokos panoráma kép (forrás: pinterest)

 

A “kiterített” változat

 

Próbáld ki Te magad a PolarCoord effektet illetve az oaPIX sok-sok effektjét és szűrőjét. Itt a link még egyszer, ha idekattintasz, az oaPIX demó képére egyből alkalmazásra kerül a PolarCoord effekt, a böngésződben.

Az applikáció weboldalát itt találod, innen a Szerkesztő menüpontra kattintva jutsz el az applikációhoz.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.