Fővárosi strandok: három nyári hónap kedvező, július veszteséges volt

Júliusban a hőségriadó hétvégéjén ugyan rekordszámban látogatták a fővárosi strandokat, az egész hónapot tekintve mégis több mint harminc százalékos volt a forgalom visszaesés, amit csak némileg sikerült kompenzálni augusztusban.
A közlés szerint a városüzemeltetés munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás előrejelzést, de a napos idő mellett szeptemberben, a tanév megkezdésével, nem annyira a hőfokhoz, hanem teljes egészében a látogatók igényéhez próbálják igazítani a strandok nyitva tartását.
Ennek megfelelően, habár a hivatalos strandszezon augusztus 31-el véget ért a budapesti strandokon, a jó időre való tekintettel meghosszabbították a nyitva tartást. A strandok többsége múlt vasárnap zárt be.
A Csepeli és Palatinus strandfürdők még ezen a héten hétfőtől csütörtökig zárva tartanak, pénteken, szombaton és vasárnap viszont reggel kilenctől és este hét óráig üzemelnek. Ezen fürdők, valamint a Csillaghegyi strandfürdő esetében a nyári idény utolsó napja szeptember 11., vasárnap. A Dagály strand viszont nyári üzemmenet szerint szeptember végéig nyitva tart.
A strandok a bezárását követően megkezdik a medencék takarítását és téliesítését, valamint a strand területének víztelenítését és az őszi kertészeti munkákat – közölte a BVK.

 

MTI

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.