Elszigetelt nép

Indiához tartozik egy sziget, amelyet a szentineléz nép ural. A 72 km2-es szigeten élő népcsoport a modern civilizációtól eltávolodva él, kapcsolatot eddig nem tudtak létesíteni velük. Több próbálkozás volt a múltban, amely mind kudarcba fulladt, ugyanis mindenféle közeledésre agresszívan reagáltak a lakók.

A sziget Indiában található a Andamán- és Nikobár-szigetek egyikén.

A sziget lakosainak száma feltehetően 50 és 500 közé esik, amelyet csak távolról tudnak tippelni. Múltjuk és kultúrájuk ismeretlen

A legfőbb táplálékukat halászattal nyerik, amihez a partokat veszik igénybe. Ilyenkor tudják őket csak megfigyelni és minél többet megtudni róluk.

Az 1980-as években két tartályhajó is fennakadt a korallzátonyokon, amelyeket kifosztottak és a talált fém eszközöket – amelyeket előállítani nem tudnak – fegyverként vagy díszként használnak.

A hajók maradványai a Google műholdjának felvételein is látszanak.

Érdekes lehet felfedezni az ilyen elszigetelésben élő népek életét és eljátszani a gondolattal, hogy mi mindent tudnánk tanítani nekik és ők nekünk, azonban nagyon óvatosnak kell lenni az efféle kapcsolatokkal. Még annak a veszélye is fennáll, hogy olyan baktériumokat juttatunk hozzájuk, amik számunkra ártalmatlanok, a sziget lakóira nézve viszont veszélyesek.

2006-ban illegálisan halásztak a szigethez közel. Két halászt megöltek a helyi lakosok íjjal, majd a testekért érkező helikopterre is rátámadtak.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.