A legnagyobb szobrok

Nézzük meg azokat a műemlékeket, amelyek méretükkel is lenyűgözik a látogatóit. Ebben a listában a legmagasabb szobrokat tekinthetjük meg, melyek vallások, személyek vagy események hatására születtek meg.

10. The Mother Calls – Volgograd, Oroszország

Az 1942-es Sztálingrádban történt csata emlékére emelték Volgogradban. A szobor 87 méter magas (a kard önmagában 33 méter hosszú). Nikolai Nikitin és Yevgeny Vuchetich munkája a több, mint 7900 tonnás beton létesítmény, amelyet 1967-ben fejeztek be.

9. Grand Buddha -Lingshan, Kína

 

A 88 méteres Buddha szobor teljes egészében bronzból épült és 700 tonnát nyom.

8. Great Buddha of Thailand, Thaföld

Thaiföld legnagyobb szobra 92 méter magas, 1990-ben kezdték építeni és 2008-ban készült el. Betonból öntötték, amelyet arany festékkel borítottak be.

7. I. Péter orosz cár – Moszkva, Oroszország

I. Péter orosz cár emlékére épített szobor Moszkvában, amely 98 méter magas és rozsdamentes acélból, valamint bronzból készült.

6. Sendai Daikannon – Japán

Sendai Daikannan egy 100 méter magas szobor Sendai városában, amely egy japán buddhistát ábrázol, Bodhisattva-t. Belsejében lift működik, amely a tetejére juttathatja azokat, akik kíváncsiak a kilátásra.

5. Yan és Huang uralkodók – Kína

A kínai uralkodók, Yan és Huang 106 méter magas emlékműve. 1987-ben kezdték építeni és 20 évig készült.

4. Guan Yin of the South Sea of Sanya – Kína

A 108 méter magas Guan Yin-nek 3 arca van és a tenger partján található. 6 évig készült.

3. Ushiku Daibutsu – Japán

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ushiku városa büszkélkedik a harmadik legnagyobb szoborral. A 110 méteres Buddha szobor teljes egészében bronzból készült. A belsejében több szintet is be lehet járni, valamint több ezer kisebb Buddha szobrot is rejt belül.

2. Laykyun Setkyar – Mianmar

A második legmagasabb szobor a világon a 116 méter magas Laykyun Setkyar Monywa-ban, amely 22 évig épült. A belsejében lift található, amely a tetejében lévő kilátóhoz visz. A lábainál fekszik egy szintén méretes (89 méter) Buddha.

1. Spring Temple Buddha – Kína

A legmagasabb szobor a Földön a maga 153 méterével a kínai Henan-ban található Spring Temple Buddha. 1997-ben kezdték építeni egészen 2008-ig. A szobor egy 20 méter magas lótusz trónon áll.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.