A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új épületének újabb díja

Az European Steel Design díjakat az ECCS (European Convention for Constructional Steelwork) nemzetközi zsűrije kétévente osztja ki azzal a céllal, hogy támogassa az acélszerkezetek kreatív és kimagasló felhasználását az építőiparban és a tervezésben. A közlemény szerint a European Steel Design Award díjat 2011-ben a SkyCourt nyerte el a projekt tervezéséért és kivitelezéséért.
A díjat korábban olyan “szimbolikus” létesítmények kapták már meg, mint Abu-Dzabi Forma-1-es pályája és a dublini Aviva stadion.
A díjazottakat 2011. szeptember 22-én, Potsdamban a 2011. évi ECCS Kongresszus és éves találkozó keretei között nevezték meg.
A díjakat Markó Péter, a Magyar Acélszerkezeti Szövetség elnöke adta át 2011. október 11-én. Elismerésben részesült az épület tulajdonosa, a Budapest Airport Zrt. képviseletében Stephan Schattney fejlesztési igazgató, a generál kivitelező és tervező KÉSZ Építő Zrt. képviseletében Szalados László vezérigazgató, Tornai László statikus vezető tervező és Czibolya Ferenc létesítményfelelős.
Az acélszerkezet gyártója, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. képviseletében Hujber Richárd ügyvezető igazgató és Górán Attila technológus, valamint az építésztervező KÖZTI Zrt. képviseletében Molnár J. Tibor tervező, Német Tamás tervező, és Gurubi Imre szerkezet tervező kapta az elismerést.
A potsdami kongresszuson a díjat Tornai László vette át mint a monumentális acélszerkezet tervezője.

 

MTI

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.