Hárommilliárd forintos egészségturisztikai fejlesztés kezdődik Harkányban

Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft., a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. és a helyi önkormányzat 1,4 milliárd forintos európai uniós támogatást élvező projektjének köszönhetően két év alatt megújul a kórház és a gyógyfürdő egy-egy része, továbbá a két létesítményt összekötő Zsigmondy sétány.
A beruházás keretében átalakítják a mozgásszervi szakintézményként működő és a kórház balneológiai épületegyüttesét, amelyben 45 új szoba, több kiszolgáló tér, 400 adagos főzőkonyha és étterem is helyet kap, továbbá korszerűsítik az “A” épület jelenleg használaton kívüli medencecsarnokát is.
Az évi 600 ezer látogatót fogadó gyógyfürdőben egy új wellness-medence és felújításokkal két, télen is használható úgynevezett ásványvizes medence szolgálja majd a vendégek, köztük a kórházban gyógyulók családtagjainak kikapcsolódását.
A fejlesztés mindkét intézményben energiatakarékosságot célzó munkálatokat, azaz nyílászárók cseréjét és hőszigetelést, ezen kívül pedig akadálymentesítést is magába foglal.
A kórház balneológiai épülete előtt átépítik a közparkot, a Zsigmondy sétányon átalakítják, újraburkolják a járdákat, megoldják a csapadékvíz-elvezetést és 300 méter hosszan szennyvízcsatorna-rekonstrukcióra is sor kerül.
A harkányi gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem nevet viselő beruházástól a vendégforgalom emelkedését és a gyógyvíz nagyobb nemzetközi ismertségét várják a város és az intézmények vezetői. Megítélésük szerint a psoriasis, azaz a pikkelysömör kezelésében bizonyítottan jó hatású harkányi gyógyvíz egyre több beteg érdeklődését keltheti fel Európában, a most a gyógyászati és egészségturisztikai beruházás pedig a külföldi betegek esetenként magasabb igényeit is képes kielégíteni.
Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek azt mondta: a komoly összefogással megvalósuló beruházás elindíthatja Harkányt azon az úton, amelyen haladva néhány éven belül az ország kiemelt “fürdőattrakciójává” válhat. Úgy vélte, hogy a város nemcsak Európa, hanem az egész világ figyelmét felhívhatja gyógyvízének értékeire.
A politikus szerint a mostani beruházás kiemelt jelentőségű az egész város, de különösen a gyógyturizmushoz kötődő szállásadók, vendéglátósok, szempontjából is, mert a vendégkör bővülése az ő fennmaradásukat, fejlődésüket biztosíthatja.

 

 

MTI

 


Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.