Balatonfüred: Megújuló szállodák

A 388 szobás Annabella és a 349 szobás Marina a város két legnagyobb szállodája, együttesen Füred éves idegenforgalmi adóbevételének több mint hatvan százalékát adják. Annak ellenére, hogy a két épületben csak áprilistól-októberig tudják fogadni a vendégeket a város idegenforgalmának fontos kiszolgálója és alakítója a két hotel. A negyven éve épült szállodákban, a Marinában tavaly történt százmilliós fejlesztéstől eltekintve, nem volt fejlesztés, most úgy tűnik, ez is változhat.
– Ígéretet kaptam a Danubius részéről, hogy folytatódnak a fejlesztések, a szállodák termelte jelentős éves bevételből további beruházások lesznek. Muszáj fejleszteni. Megőrizve a szállodák régi, jó hírét folytatni kell a felzárkózást. Többféle fejlődési irány lehet előttünk, de ezekért sokat kell még tennünk. Mindenképpen egy fiatalosabb lendületet szeretnék hozni a szállodákba. Nagyon bízom a szakember gárdában – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Vászolyi Judit. A frissen kinevezett igazgató szerint folytatni kell mindkét szállodában a szobák korszerűsítését, komoly lehetőségek rejlenek a rendezvényszervezésben, ezért egy konferencia terem kialakítását is tervezi, de jelentős előrelépés lenne a hotelek egész éves nyitva tartása is.
A közgazdász és jogi végzettségű Vászolyi Judit három kislány édesanyja, 2007 óta a füredi Danubius szállodák értékesítési igazgatója. Korábban a DRC Gyógyszervizsgáló Központ Kft-nél, a Club Tihanyban és a Kékkúti Ásványvíz Rt-nél dolgozott.

– Erős érzelmi szálak fűznek az Annabellához, hiszen édesapám Vászolyi Árpád 1968-ban, az ország legfiatalabb igazgatójaként indította el a hotelt. Gyakorlatilag ide születtem, egészen kis korom óta kötődöm a szállodához, szüleimtől pedig megtanultam: csak szívvel-lélekkel lehet és érdemes a vendéglátásban dolgozni. Úgy gondolom elsajátítottam a klasszikus szakmát, szinte minden szintjén dolgoztam, míg aztán értékesítési igazgató lettem. Öt nagyon nehéz év van mögöttünk. Bár Füred egyértelműen a térség legcsábítóbb települése, így sem volt egyszerű vendéget hozni. A Marinában, a városban egyébként egyedüliként, bevezetett all inclusive program sikeres, ezt folytatni szeretnénk, mint ahogy a szobák modernizálását is. Tovább bővítjük a 21. századi, dizájnos, három csillagos szobák számát, úgy hogy megőrizzük a szálloda közkedvelt ár-érték arányát. Kidolgoztunk egy kedvezményes előszezoni foglalási rendszert, ez sok vendéget hoz az Annabellába, jó és tartalmas programokat tudunk adni az ideérkező gyerekeknek, sportolni vágyóknak, de persze mindenen lehet még javítani. Nagy előnyünk, hogy egy biztos szakmai alapokon nyugvó protokoll szerint dolgozunk, tudja a vendég mire számíthat. Szeretem a szakmámat, ezt várom el a munkatársaimtól is, bízom benne, hogy az elkötelezettségünk újabb lendületet ad a szállodáknak – vélekedett Vászolyi Judit.
Néhány napja ünnepélyes keretek között Dr. Deák Imre vezérigazgató búcsúztatta el a Danubius szállodák leköszönő igazgatóját, Nagy Jenőt és a nyugdíjba vonuló Gehl Györgyöt, aki a Hotel Marina igazgató helyettese volt.

 

ÖS

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.