A Hősök terén bringaemeléssel, koncerttel zárt a Critical Mass

MTI Fotó: Beliczay László

A zenei köszöntő után, fél 9-kor, a mintegy harmincezerre becsült tömeg bringaemeléssel zárta a balesetmentes autómentes napi demonstrációt. Az esemény után a PASO ska-reggae zenekar a Kertemben ad koncertet.
A legrövidebb útvonalon, a Bartók Béla út – Szabadság híd – Deák tér – Andrássy úton, haladt a legtöbb kerékpáros, fennakadásról, balesetről vagy komolyan rendőri intézkedésről nem számoltak be a szervezők. A kellemes időjárás sokakat vonzott, a felvonulás jó hangulatban telt, sokan be is öltöztek, vagy feldíszítették kerékpárjukat. Az autósok türelemmel viselték a torlódást, úgy tűnt, a budapestiek már megszokták az évente kétszer rendezett eseményt.
Sinka Károly, az egyik főszervező, az MTI helyszíni tudósítójának megerősítette, hogy a legnagyobb rendben zajlott a felvonulás. A kötetlen útvonalas Critical Mass-t sikeresnek értékelte, „ez a jövő,” mondta.
„Rengeteg olyan ember jött el, aki amúgy nem ült volna ma kerékpárra,” mondta Sinka. „Már nem akarunk kerékpáros várossá válni, már az vagyunk. Ez már a finomhangolás,” tette hozzá.

 

 

MTI

 


Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.