Világszerte a legszebb éjszakai városképek – 2. rész

Chicago, USA


Harmadik legnagyobb városa az USA-nak. Chicago a modern felhőkarcolók szülővárosa. A városban 25 épület magasodik több mint 200 méteres magasság fölé, ezekből 3 közülük benne van a világ legmagasabb épületeinek top 20-as listáján. A város a Michigan-tó partján helyezkedik el és a legszebb panorámát, e tó túlpartjáról láthatjuk.

Hong Kong


Jelentős pénzügyi központ! Üzleti központja ad otthont, több mint 7600 óriási építménynek, melyek közül 40 db, 200 méter feletti felhőkarcoló. 36 épülete, a világ száz legmagasabb épületei közt szerepel. A domborzati viszonyok és az ezáltal fellépő helyhiány miatt kényszerültek a magas és sűrű épületeket felépítésére. A panoráma lenyűgöző, a Hong Kong-i ultramodern felhőkarcolókkal, a háttérben megjelenő csodálatos hegyvidéki tájjal, a város valóban lenyűgöző látványt nyújt.
Seattle, USA


A festői táj, mely körülveszi Seattlet, a tenger és folyó, az erdők, tavak melyek összhatásban lenyűgözővé teszik a képet. A hegy a háttérben festőivé változtatja az amúgy is csodálatos panorámájú várost. Jelenleg a legmagasabb épülete a Columbia Center 285,4 méterrel, ahol közel 5000 ember dolgozik.

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok


Dubaiban a legmodernebb építészet uralkodik. Látszólag egy semmiből létrejött város, a sivatag közepén. Jelenleg is folyamatosan újul és változik, eddigi legmagasabb épülete a 2010-ben befejezett, 828 méter magas Burj Khalifa, mely most már messze a világ legmagasabb épülete. A városnak csak néhány épülete haladta meg a száz évet.
Houston, Texas


Észak-Amerika 3. legmagasabb épülete Houstonban van, mely 75 emeletével és 305 méteres magasságával a JP Morgan Chase Tower. A város az olaj kitermeléséről is híres. A felhőkarcolók gyűjteménye egy csodálatos városképet alakít ki ezekkel a különböző építészeti stílusú és mégis modern épületekkel.
Los Angeles, USA


Érdekes nagyváros olyan szempontból, hogy van néhány felhőkarcoló a központi negyedében, amelyek kimagaslanak a városképen. A legmagasabb Los Angeles-i épületek viszonylag újnak számítanak, mivel ezek 1980 – 90-es években épültek. A magas épületek építése a földrengés veszély miatt kissé visszaszorultak, de még így is 10 épülete meghaladja a 200 méteres magasságot.
Kuala Lumpur, Malajzia


Ez talán a leglenyűgözőbb város a világon kevesebb, mint 2 millió lakossal. Mivel egy viszonylag fiatal városról van szó sok féle stílusban épült létesítmények láthatóak, amiket a 19. és a 20. század elején építettek. Megjelennek itt régi gyarmati vagy ázsiai stílusok, de az iszlám, a modern és posztmodern építészetet is. Három épülete a világ 25 legmagasabb felhőkarcolói közt szerepel.

 

Az első részt itt találjátok!

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.