Tudományok és találmányok hídjává alakul a Lánchíd

A helyszínválasztással a szervezők szimbolikusan is szeretnének hidat képezni a tudományos szakemberek és a laikusok között. A Tudományok hídja rendezvény elsődleges célja, hogy mindenki számára ízelítőt nyújtson a tudományos kultúrából – adták hírül közleményben az esemény szervezői.
A Lánchidat különböző szektorokra osztják majd a kutatásfejlesztésben élen járó vállalatok és kutatóegyetemek. Az innovatív újdonságok és a leghíresebb magyar találmányok a csillagászat, az űrkutatás, az informatika, a kémia, a fizika és az alternatív energiafelhasználás szerint alkotnak majd külön egységeket.
Látható lesz többek között az első magyar holdjáró, a Puli Space, valamint okostelefon segítségével bárki elkészítheti saját csillagtérképét, tésztahidat és űrrepülőt építhet vagy részt vehet az ejtőernyős pilótateszteken.
A kiállításnak a jövő technológiáit bemutató részlegén holdkőzetvizsgálat várja az érdeklődőket, és lehet majd lebegni a szupravezető korongon is, lesz tűzhányókitörés és bemutatkozik a Masat-1, az első magyar műhold.
A környezettudatosság jegyében a látogatók alternatív hajtású járműveket és versenyautókat próbálhatnak ki, valamint kipróbálhatják, hogyan kell elektromos áramot termelni az energiabringán.
Bemutatkoznak továbbá az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny díjazottjai, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának legérdekesebb találmányai és innovációi.
A program kiemelt céljának tekinti a fiatalok tudományos kíváncsiságának felkeltését, hiszen az ő tudásuknak kulcsfontosságú szerepük lehet a jövőben egy sikeres és versenyképes Magyarország megteremtésében.

 

 

MTI

 


Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.