Magyar turisztikai „premier” Bulgária legjelentősebb turisztikai vásárán

Az idén 29. alkalommal megrendezett turisztikai vásár szervezői többek között a Gazdasági, Energia és Turisztikai Minisztérium, illetve a Bolgár Utazási Irodák és Utazásközvetítők Szövetsége, így a hivatalos megnyitót követően Trajcso Trajkov gazdasági, energiaügyi és turisztikai miniszter is meglátogatta a magyar standot, ahol Láng Judit nagykövet asszonnyal egy pohár magyar bor mellett, jelentős sajtóérdeklődés kíséretében üdvözölte a magyar küldöttséget. A standon tiszteletét tette Dr. Doncsev Toso kulturális attasé, Németh Tibor külgazdasági szakdiplomata, valamint Zala Péter konzul is.
A látogatók számára ingyenes rendezvény három napja alatt a nagyközönség mellett a bolgár kiutaztató szakma is szép számban képviseltette magát, és jelentős érdeklődést mutatott a magyar turisztikai megjelenés, valamint a további együttműködés iránt. A termékskálát illetően, szinte kizárólag Budapest ismert a bolgár utazók körében, ismereteik az egyéb turisztikai termékekre és további desztinációkra vonatkozóan igen hiányosak. A városlátogatáson és a szlovák, osztrák, valamint cseh fővárossal kombinált budapesti körutazásokon túl a kulturális rendezvények, fesztiválok, illetve magyarországi körutazások iránt tanúsítanak érdeklődést. A bolgár lakosság körében a fürdőlátogatások is nagy népszerűségnek örvendenek, így a bolgár piacon folytatott turisztikai marketingtevékenység részeként a jövőben erre is sikerrel lehet építeni.
Az MT Zrt. tevékenységét üdvözölték a szófiai magyar társintézmények is, úgymint a Magyar Nagykövetség és a Magyar Kulturális Intézet, amelyekkel többek között a jövőre vonatkozó közös tevékenység lehetőségei is szóba kerültek.
A bolgár beutazóforgalom számokban: 2011 során Bulgáriából 46.932 vendégéjszaka realizálódott a magyar kereskedelmi szálláshelyeken, amely az előző év viszonylatában 11,3%-os növekedést jelent. A KSH adatai szerint továbbá, a bolgár vendégek a tavalyi évben közel 20%-kal több vendégéjszakát töltöttek el a budapesti kereskedelmi szálláshelyeken az előző évhez képest.
Az MT Zrt. déli szomszédos országokban folytatott tevékenységének részeként, február 23-26. között a belgrádi IFT turisztikai vásáron népszerűsíti Magyarország turisztikai kínálatát, méghozzá a tavalyi évben számos országban elismert – köztük Szerbiában is díjnyertes – turisztikai megjelenésével.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.