Aktív turisztikai marketingtevékenységgel népszerűsítik Észak-Magyarországot 2012-ben is

Az RMI marketingtevékenységének részeként, például február 21-22-én, workshop-pal egybekötött, dél-lengyelországi roadshow keretében mutatkoznak be az észak-magyarországi turisztikai ajánlatok, a hazai közönség pedig a március 1-4. között megrendezésre kerülő budapesti Utazás 2012 Kiállítás során kaphat legközelebb ízelítőt a régiós aktualitásokból. A rendezvényeken az RMI mellett a régiós szolgáltatók segítik a turisztikai megjelenések sikerességét.
Az RMI az idei évben három új kiadványt jelentet meg. Az Egészségturisztikai és Aktív kalauz c. brosúrában Észak-Magyarország általános egészségturisztikai kínálatának leírása mellett az érdeklődők tematikusan összegyűjtve találhatják meg a régió fürdőit és aktív szórakozási lehetőségeit. Hasonló felépítést követ az Észak-magyarországi bor, gasztro, falusi kalauz, de a régiós ajánlatokban való eligazodást segíti majd az Akciós ajánlatok c. kiadvány is, amely az RMI 5 tematikus marketingakciójához csatlakozott szolgáltatókat és akciós ajánlataikat fogja tartalmazni. Az RMI a kiadványokba való akvirálás során jelentős szolgáltatói aktivitást tapasztalt. Az Észak-magyarországi bor, gasztro, falusi kalauz, valamint az Akciós ajánlatok c. brosúrában való megjelenéshez még egészen február 28-ig lehet csatlakozni.
A KSH 2011. évi előzetes statisztikai adatai alapján, összesen több mint 1.432.000 vendégéjszakát regisztráltak Észak-Magyarország turisztikai régió kereskedelmi szálleshelyein, ami 5,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest.
A vendégforgalmi adatok alakulásában a Regionális Operatív Programban megvalósuló attrakció- és turisztikai termékfejlesztések mellett a régióban szépen épülő Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) hálózatnak is nagy szerepe van. A régió népszerűsítéséhez mindemellett az MT Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága az elmúlt év során jól ütemezett marketingakciók lebonyolításával járult hozzá, amelyeket a régió turizmussal kapcsolatos szervezetei, valamint a szolgáltatók szoros és magas színvonalú szakmai munkája kísért.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.