5 extrém csúszda a világon

5. Jumeirah Sceirah at the Wild Wadi Waterpark (UAE)

Dubaiban az első 10 legérdekesebb látnivalók között szerepel a Wild Wadi csúszdapark . A Burj Al Arab közelében épült, és a legfőbb érdekessége, Sceirah Jumeirah a legmagasabb és ezáltal a leggyorsabb szabadesésű csúszdája 33 méter magasba emelkedik , és a csúszáskor mért sebessége elérheti a 80km/h.

4. Slide Inside an Airport (Singapore)

Nehéz lehet gyerekekkel utazni a repülőtéren, ezért Szingapúrban a Changi Airport-ot úgy tervezték, hogy a reptéri terminálban egy 40 méter magas csúszdát építettek a gyermekes családok részére. A bátrabb gyerekek, az adrenalint kedvelők és a látogatók is kipróbálhatják a másfél emelet magas csúszdát, mely ingyenes.

3. Slide Inside a Mall (Canada)

A World Waterpark a világ legnagyobb fedett élményfürdője, amelynek mérete mintegy 30 hektáron terül el. A közönség előtt 1986-ban nyitották meg a csúszdaparkot. Maximálisan 40.000 vendéget tudnak egyszerre fogadni. A legmagasabb csúszdái a fürdőnek a Twister és a Cyclone, mindkettő 25 méteres magassággal.

2. Frozen Slide at Disney’s Blizzard Beach (US)

A Floridai Disney Blizzard Beach 36 méter magas, és a világ leggyorsabb szabadon eső csúszdája, a sebesség elérheti akár a 110 km/h-át is.

1. World’s Most Extreme Slide (Brazil)

1989-ben nyitották meg a víziparkot, ami akkor az első volt Latin-Amerikában 3 csúszdával. Az Insane 41 méteres magasságával a világ legnagyobb csúszdájának számít és szerepel a Guinness Rekordok Könyvében is. A magassága megeggyezik egy 14 emeletes épületével. Ennek következtében rendkívül gyors sűlyedést eredményez, akár a 105 km/h sebesség is elérhető.

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.